گروه خونی A
از حدود 20 هزار سال پیش یعنی از زمانی که کشاورزی رونق گرفت، کشاورزان زندگی خود را از طریق شکار، دامپروری و زراعت میگذراندند و به صورت گروهی زندگی میکردند و فعالیت فیزیکی آنها به نسبت کمتر از پیشینیان خود بود.
زندگی جدید این مردم را با غذاهای گیاهی سازگار کرد و از آنجا که زندگیها گروهیتر و بیماریها همهگیرتر شد، سیستم ایمنی آنها هم قوی شد. اما سیستم ایمنی دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی A به دلیل مصرف بیشتر گیاهان ضعیفتر شد و در هضم پروتئینهای حیوانی دچار مشکل شد. به نظر میرسد این افراد نسبت به کارسینومای معده (سرطان معده) و روده بزرگ حساسیت بیشتری از سایر گروههای B و O داشته باشند. بیشتر افرادی که گروه خونی A دارند گیاهخوارند زیرا در هضم گوشت و شیر مشکل دارند. توصیه ما به این افراد مصرف کمتر گوشت و شیر و در عوض مصرف بیشتر سبزی و غلات است. از میان پروتئینهای حیوانی بدن این گروه، گوشت سختپوستانی مانند میگو را بهتر هضم میکند.
گروه خونی B
تقریبا 10 هزار سال است که این گروه خونی در انسان وجود دارد و دلیل آن هم مهاجرت انسانها در پی تغییرات آبوهوایی است. آمار نشان میدهد این گروه خونی بیشتر در اروپای شرقی شایع است. میزان سازگاری این گروه خونی با هر نوع آبوهوایی بسیار بالاست و افراد با این گروه خونی بهطور کلی سیستم ایمنی، عصبی و فیزیکی خوبی دارند. دارندگان این گروه خونی نیز مانند گروه خونی O، بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای خودایمنیاند و در برابر بیماریهای ویروسی بسیار ضعیف هستند. علاوه بر این، افراد دارنده گروه خونی B به احتمال زیاد به عفونتهای باکتریال مانند استرپتوکوک پنومونیا و اشرشیاکولی مبتلا میشوند. دستگاه گوارش این افراد تقریبا با هر ماده غذایی سازگار است و به عنوان مثال میتوانند بهراحتی لبنیات مصرف کنند.
گروه خونی AB
تعداد دارندگان این گروه خونی چندان زیاد نیست. تقریبا هزار سال است که این گروه خونی به وجود آمده است و میتوان گفت ترکیبی از 3 گروه خونی است. گروه خونی AB میتواند از هر 3 گروه دریافت داشته باشد اما تنها به گروه خونی خود خون اهدا میکند. بدن دارندگان این گروه خونی با جهان مدرن بسیار سازگار است. دستگاه گوارش آنها به نسبت ضعیفتر از دارندگان گروه خونی O است و بهراحتی نمیتوانند پروتئینهای حیوانی را هضم کنند زیرا مقدار اسید معده آنها کاهش یافته و به قدر نیاز آنزیم ترشح نمیکنند. با این حال میزان مصرف گوشت قرمز و مواد غذایی مدرن مانند انواع فستفود در آنها بالاست. سیستم ایمنی این افراد نیز تا حدی ضعیف عمل میکند و به همین علت آنها بهراحتی در برابر باکتریها و آلرژنها از پا درمیآیند.
حرف آخر
ویژگیهای جسمی ذکر شده برای تمام دارندگان گروههای خونی عمومیت ندارد. درست است که دارندگان گروه خونی B میتوانند شیر را به خوبی هضم کنند اما اگر فردی با گروه خونی B به شیر آلرژی دارد نباید خود را مجبور به مصرف آن کند. اگر گروه خونی شما O است و بهراحتی میتوانید پروتئین حیوانی مصرف کنید، قرار نیست در مصرف گوشت قرمز زیادهروی کنید. آنچه اهمیت دارد این است که تعادل همیشه حرف اول را میزند.