ناتالیا زنی که عاشق کشور ایران شده است
به گزارش ایران ناز ناتالیا پولیانسکایا ـ خبرنگار خبرگزاری روس بیزنس کنسالتینگ ـ در مقالهای به معرفی جاذبههای ایران، بویژه غداهای ایرانی پرداخته است. او در ابتدای مقالهی خود با شعری از لوگیان یاکوبوویچ ـ شاعر روس ـ مینویسد: زندهباش ایران که زیبایی روی تو چون تابش رنگینکمان آتشین است، زمین تو با گلها فرش شده و آسمانت چون چشمان پریها همیشه پاک است.
به نوشتهی خانم پولیانسکایا، این روزها مردم بیشتر و بیشتر در اینباره فکر میکنند که لازم نیست فقط به اروپا سفر کرد، بلکه به سرزمینهای ناشناخته هم میتوان رفت. برای مثال، میتوان به کشور جالبی مانند ایران رفت. آنجایی که تازههای بسیار، آثار باستانی منحصربهفرد و آشپزخانهی شرقی بینظیری دارد.
او ادامه میدهد: آشپزخانهی ایرانی یکی از خوشمزهترین آشپزخانهها در جهان است. بیشتر غذاها با گوشت گوسفند، پرندگان، سبزیجات، لوبیا و برنج پخته میشود. یک آشپز ایرانی در پاسخ به پرسش همراه با تعجب ما دربارهی اینکه ماهی چه شد؟ پاسخ میدهد که ماهی به آشپزخانهی سنتی ایران وارد نمیشود.
اما برنج در ایران موضوع خاصی است، ایرانیها بینهایت و در حجم زیاد برنج میخورند. برنج ایرانیها دانهبلند و سفتی خاصی دارد و پلوی آن حتما باید دانهدانه باشد. برنج با ظرف جداگانه سرو میشود و معمولا بالای آن اندکی برنج زرد رنگ پختهشده با زعفران یا ادویهی کاری روی میز گذاشته میشود.
ایرانیها برنج را به شکلی که ما میدانیم نمیپزند. آنها دو برابر بیشتر از ما به برنج آب اضافه میکنند، برنج بهجای آب جوش در آب سرد ریخته میشود، روغنی مانند روغن آفتابگردان اندکی بعد از جوش آمدن آب به آن اضافه میشود و وقتی برنج تقریبا پخته شد و آب کمی در دیگ ماند، روی آن سرپوش خاص یا حوله میگذارند، آتش زیر آن را به حداقل میرسانند تا برنج پخته شود و کاملا دم بکشد.
این خبرنگار روس بیان میکند: پلو همراه با سبزی و گوشت پختهشده در سس گردو یعنی چلو خورشت، پلو همراه با سبزی (سبزیپلو)، برنج ترش و شیرین با کشمش و بادام و پرتغال (شیرینپلو)، پلو با پیاز، عدس و کشمش یا خرما (عدسپلو) زینتبخش سفرهای ایرانی است. البته فهرست پلوها در منو غذاها خیلی دراز و طولانی است.
محبوبیت سوپ در ایران کمتر است؛ ولی آشپزخانهی ایرانی سوپ هم دارد و اینجا آشپزان ایرانی امور ابتکاری زیادی دارند. برای مثال، میشود به ماست و خیار اشاره کرد که از ماست، نعنا، خیار و کشمش تشکیل میشود.
بین غذاهای گوشتی میشود به آبگوشت اشاره کرد که با گوشت گوسفند، سبزیجات و لوبیا تهیه میشود. نسخههای زیادی برای پختن آبگوشت وجود دارد؛ ولی نتیجهی همهی شیوههای پخت آن یک غذای همیشه خوشمزه و سیرکننده است. او مینویسد: علاوه بر این همهی غذای خوشمزه، نمیتوان از فسنجان گذشت.
فسنجان با قطعات گوشت گوسفند یا پرنده و حتا ماهی در سس خیلی غلیظ گردو و انار پخته میشود. همچنین ایرانیها خیلی کباب میخورند. کباب شکلهای خیلی زیادی در ایران دارد. کباب در منوی غذای رستورانها، صفحه و حتا صفحات خاص خود را دارد. البته کباب فقط به ایران محدود نمیشود، ولی کباب ایرانی چیز دیگری است، اگر شما گوشت دوست دارید، حتما کباب ایرانی را امتحان کنید، پشیمان نمیشوید.
ضمنا انواع نان هم در ایران خیلی زیاد است و در برخی رستورانها، نان بهطور جدا سرو میشود. نان تافتون، لواش، نان روغنی و نان با سبزی و ... ایرانیها اصلا هوادار نان هستند و فقط نان تازه میخورند. در هر خیابان، یک یا چند نانوایی کوچک هست که معمولا ویترینهای شیشهیی دارد تا افرادی که برای خریدن نان صف کشیدهاند، ببینند نانواها چطور کار میکنند؛ اما در برابر این نانواییها همیشه مردم صف میکشند، زیرا تعداد افراد مشتاق نان داغ در ایران خیلی زیاد است.
در ایران مانند بسیاری از کشورهای شرقی، دلمه نیز پخته میشود. ایرانیها همراه با خوراک خود دوغ مینوشند که اغلب طعم نعنا دارد. ایرانیها اغلب چای شیرین مینوشند، ضمنا انواع شیرینی هم در ایران خیلی زیاد است. برای مثال، فقط شکر همراه با زعفران (نبات) جای تعریف دارد. همین نبات شیرین برای زمانی که دل درد دارید، توصیه میشود.
این خبرنگار خطاب به مسافران روسیه که به ایران سفر میکنند و سری هم به شیراز میزنند، میگوید: اگر کسی به شیراز سفر کرد، حتما باید بستنی منحصربهفرد آن به نام «فالوده بستی» را امتحان کند. آن را میشود در دیگر شهرها هم خورد، ولی شیراز وطن این پدیدهی عجیب خوشمزه است.
اول دانههای آسیابشدهی گندم به آب ریخته میشود، از مادهی خمیرمانند حاصلشده نخهایی مانند ماکارونی بهدست میآید، بعد به آن یخ خردشده، گلاب و آب لیمو و گاهی هم پستهی خردشده افزوده میشود. ضمنا پستهی ایرانی بهترین پستهی جهان محسوب میشود.
نوشابههای غیرالکلی با طعم میوههای مختلف در ایران خیلی محبوب هستند. در ایران انواع عجیب آب میوه هم خیلی زیاده است. بین آنها میشود از آب انار، آب آلو و آب زرشک یاد کرد؛ ولی آب زرشک خیلی ترش است و آدم فکر میکند، معدهاش را ذوب میکند!!